1. Forside
  2. Det Blå Hus

Det Blå Hus

Huset i Kgs. Lyngby –
som Wiinblads hjerte banket for

Detblaahus Cirkel

Bjørn Wiinblad eide mange hus og leiligheter flere steder både i Danmark og i Europa, men hjertet hans banket for Det Blå Hus. Det Blå Hus ble hjemme og verksted hans inntil han døde i 2006.

Det Blå Hus i Kgs. Lyngby fungerte både som et åpent kunstnerhjem og som et levende verksted for keramikere. Huset har stått urørt siden hans død.

Det Blå Hus er på alle måter et uttrykk for Wiinblads maksimalisme og livsglede og er en eksplosjon av sanseinntrykk.

De 700 m2 med et utall hemmelige rom, er innredet med det mest fantastiske interiør bestående av en stor og allsidig kunstsamling fra hele verden i tillegg til bøker fra gulv til tak. Det vitner om en folkekjær og intellektuell multikunstner.

Bjørn Wiinblad kjøpte det hyggelige trehuset av den svenske kunsthåndverkeren Brita Drewsen tilbake i 1966.

Brita Drewsen ble boende i gjestehuset, som ligger i enden av den store og vakkert beplantede eiendommen. Bjørn Wiinblad selv bodde i hovedhuset, som han innredet med sine egne design, møbler og tapeter krydret med den store kunstsamlingen hans.

Den blå spisestuen er et helt spesielt rom i huset der Wiinblad møtte danske og internasjonale kjendiser – alt fra Lulu Singer, Margerithe Viby og Erik Brandt til Arnold Schwarzenegger.

Kveld etter kveld ble det invitert til middag, med Wiinblad i sentrum og som den sjenerøse giver. Han inviterte også gjerne til "sin" restaurant på Hotel d’Angleterre, der han i 1994 innredet og utsmykket Restaurant Wiinblad.

Bjørn wiinblad ornaments , fugl i rede

Et av Bjørn Wiinblads største ønsker var å gjøre Det Blå Hus til et arbeidende museum for unge kunstnere. For å kunne oppfylle den drømmen trenger huset imidlertid en kjærlig hånd. Vi donerer derfor et beløp for hvert solgte produkt til renovering og vedlikehold av Det Blå Hus.

Bjørn wiinblad ornaments , skiller
Det Blå Hus

Besøk Det Blå Hus

Et av Bjørn Wiinblads største ønsker var å gjøre Det Blå Hus til et arbeidende museum for unge kunstnere.

For å kunne oppfylle denne drømmen trenger huset imidlertid en kjærlig hånd.

For hvert Bjørn Wiinblad-produkt som selges doneres det derfor et beløp til renovering og vedlikehold av Det Blå Hus i håp om at det en dag blir mulig å innfri multikunstnerens drøm om å gjøre huset til et arbeidende museum.

Det er mulig å besøke Det Blå Hus.

Det er imidlertid ikke åpen adgang til huset, men foreninger og større grupper (min. 16 personer) kan besøke huset etter avtale. Her vil en eller flere av de personene som har vært nært knyttet til Bjørn Wiinblad, vise rundt og fortelle historier og opplevelser fra Bjørn Wiinblads fantastiske liv.

Minimumpris for et besøk er 2000 DKK, inklusive en guidet tur, og det dekker opptil 16 personer. 

» Bestill billetter her (åpner ny side)

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies