1. Forside
  2. Inspirasjon
  3. Miranda

Miranda

Den finurlige sparekatten

-

Miranda – som alle Wiinblads katter ble kalt – ble opprinnelig tegnet til Den Blå Fabrik, der den svenske kunsthåndverkeren Britta Drewsen hadde både produksjon og privatbolig, og som Bjørn Wiinblad i senere tid overtok og omgjorde til sitt kjente arbeidende kunstnerhjem i Lyngby.

Et innslag som gir vårens nyhet et ekstra personlig preg, samtidig som sparekatten Miranda reintroduserer den klassiske sparegrisen som et moderne “slow living”-objekt med dekorasjonsverdi. Bjørn Wiinblad tegnet Money Cat – som sparekatten også er kjent som – i 1969, og etter 50 år er den karismatiske designen fortsatt svært innbydende for barn og alle med en spesiell plass i hjertet for Wiinblad.

Med det naive uttrykket oppmuntrer Miranda til sparing hos de yngste, og en medfølgende rosa og lyseblå sløyfe er med på å tilpasse sparekatten som dåps- og bursdagsgave. Den er i tillegg opplagt å bruke i hverdagens husholdning til praktisk og dekorativ oppbevaring av småmynter, poletter til bilvasken og overskytende reisevaluta.

Miranda sparekatt

Grå, 10,5 cm x 17 cm x 9,5 cm
NOK 399,00

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies