1. Forside
  2. Inspiration
  3. Jul
  4. Wiinblad Christmas Julelysestager

Wiinblad Christmas Julelysestaker

Lysestager Banner 1 996X909px

Julespill med stearinlysfunksjon

Selv om engelen er en universell figur, forbinder de fleste den med julen. Her gjør den overjordiske skjønnheten og auraen av godhet engelen til en ekte desemberdesign – ikke minst i Bjørn Wiinblads fantasifulle univers, der de bevingede vesenene befolker både illustrasjoner og brukskunst. Basert på original Bjørn Wiinblad-design lanserer Bjørn Wiinblad Denmark denne julen en gulldekorert engleflokk som bærer lyset frem som stake i vinduskarmen og svever som pynt på juletre og grener. Engletemaet lever samtidig videre i et klassisk julespill med stearinlysfunksjon, som vakkert iscenesetter julens budskap med inspirasjon fra Wiinblads originale glassfigurer.

» KJØP STAKENE HER

Lysestager Engel 500X600px

Lysestager Engel2 500X600px

Ornamenteringer og gull

Bjørn Wiinblads kunstner-DNA er uløselig knyttet til ornamenteringer og gull. Inspirasjonen til den sprudlende maksimalismen hentet han ofte i Orienten, der gylne kupler og eksotiske guder gjorde glorien til et tilbakevendende Wiinbladsk motiv – ikke minst til jul, der den lysende kransen også spiller en hovedrolle på flere av sesongens nyheter. Her sprer årets englelysestake massevis av gode, gulldekorerte vibrasjoner, mens erkeengelen Gabriel beskyttende brer vingene ut over Maria og Jesusbarnet samt de tre vise menn i en nytolkning av julespillet med et streif av luksusbohem.

Lysestager Lucia1 500X600px

Lysestager Lucia2 500X600px

Lucia-adventsstaken

Kvinneansiktet var livet igjennom et ledemotiv i Bjørn Wiinblads kunst. Naturligvis også til jul, der de karismatiske kvinnene antok engleform og ga Wiinblads dekorasjoner en himmelsk sødme og et streif av nordisk folklore.

Bjørn Wiinblad fikk av sin samtid tilnavnet "Naturens muntre sønn" for sitt ønske om å bringe glede til mennesker gjennom kunsten, men hans fascinasjon for naturen var også konkret. Få danske kunstnere har som Wiinblad skildret årstidenes veksling med sjarm, eventyrlighet og lojalitet, og julen er selvsagt intet unntak. Wiinblad sto opp gjennom årene bak flere juleserier, og det er motiver fra disse som Bjørn Wiinblad Denmark har tolket på nytt i julepynt.

Lucia Banner 996X966px

Lucia

Engel Telyslykt

Sølv, 14 cm
NOK 349,00

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies