1. Forside
  2. Nyheter

Nyheter for høsten 2019

Slipp eventyret og gleden inn!

Slipp eventyret og gleden inn! Bjørn Wiinblads skaperglede var helt vill! I en tid da minimalismen var på sitt høyeste, malte han orientalske, overpyntede damer og finurlige fabeldyr – og spredte glede, eventyr og fantasi til folket. Wiinblads pensel strøk seg ut i alle kroker av kunsten, og trangen til å dekorere holdt ham til penselen hele livet – og våken døgnet rundt. Han instruerte de ansatte til å vekke ham hver gang de hadde nye keramikkhoder klar, slik at han øyeblikkelig selv kunne male sine karakteristiske, mandelformede øyne. Og den ustoppelige skapertrangen, den overdådige orientalske stilen og det grenseløse talentet gjorde ham til en verdenskunstner som Danmark aldri har sett maken til.

Bjørn wiinblad ornaments

AW19 Julestel Banner 996X450px

Tillegg til juleserviset

Romantisk jul med dekadente draperinger

Guirlande er Bjørn Wiinblads tolkning av det klassiske juleserviset. En ekte stemningsdesign som med flerfunksjonelle deler i myk, organisk porselensform serverer brunsj, lunsj, epleskiver og julemiddag i desember. Servisets dekorasjon av draperte, høyrøde girlandere med pynt av hjerter, romber og gullkuler er umiskjennelig Wiinbladsk og inspirert av multikunstnerens designarkiv, som er rikt på julereferanser. Faktisk var Bjørn Wiinblad selv en så stor fan av "hjertenes fest" at han feiret jul både sommer og vinter – og det overdådige og selskapelige DNA-et ligger dypt begravet i begge årets Guirlande-nyheter.

Guirlande-serviset er håndapplikert i rødt og har bladgull fra Wiinblads originale tegninger, der dekadente draperinger og julepynt til overflod omkranser tallerkener, skåler og krus. Pynt overdådig og romantisk opp til alle julens fester med det vakre serviset og Wiinblads juleoppheng med kjærlighetsscener som viser sesongens maleriske stemning.

Les mer om juleserviset her

TIL TOPPEN

Ny

Sausekanne

Rød, 50 cl
NOK 399,00
Ny

Salt- og peppersett

Rød, Ø 4,2 cm
NOK 199,00
Ny

Adventsstake

Rød, Ø 12,5 cm
NOK 179,00
Ny

Kalenderlys

Rød, Ø 5 cm
NOK 129,00

AW19 Juleophaeng Banner 996X450px

Julekranser og engleoppheng

Med forkjærlighet for glorien

Bjørn Wiinblads kunstner-DNA er uløselig knyttet til ornamenteringer og gull. Inspirasjonen til den sprudlende maksimalismen hentet han ofte i Orienten, der gylne kupler og eksotiske guder gjorde glorien til et tilbakevendende Wiinbladsk motiv – ikke minst til jul, der den lysende kransen også spiller en hovedrolle på flere av sesongens nyheter.

Kransen er en kjenning blant julepynten. Vanligvis består den klassiske kransen av gran eller halm, men nå kommer de snart i ny form og nytt materiale, når Bjørn Wiinblad Denmark lanserer en serie av stiliserte, forgylte kranser. Den grafiske designen er inspirert av megatrenden med metall og hyller samtidig Bjørn Wiinblads forkjærlighet for glorien som motiv, med kranser i tre størrelser til vinduet, døren eller veggen.

Julekransen er laget i fint utskåret metall med ornamentert bladmønster i inner- og ytterkransen – en kjent detalj fra Wiinblads designunivers som gjør kransene til små kunstverker og inspirerer til å henge dem sammen i forskjellige størrelser og fra forskjellige høyder som en moderne jule-uro. De stilrene kransene innbyr også til eklektisk styling i vinduer, på fløydører og fra en usynlig nål på veggen, der de danner kontrast mot fargede vegger og gjør julepynten ekstra personlig og enkel.

Les mer om juleopphengene her

TIL TOPPEN

Ny

Engel

Gull, 8 cm
NOK 199,00
Ny

Julekrans

Forgylt, Ø 7 cm
NOK 179,00
Ny

Julekrans

Forgylt, Ø 16 cm
NOK 249,00
Ny

Julekrans

Forgylt, Ø 25 cm
NOK 499,00

AW19 Julestager Banner 996X450px

Julespill og englestaker

Gulldekorert engleflokk

Selv om engelen er en universell figur, forbinder de fleste den med julen. Her gjør den overjordiske skjønnheten og auraen av godhet engelen til en ekte desemberdesign – ikke minst i Bjørn Wiinblads fantasifulle univers, der de bevingede vesenene befolker både illustrasjoner og brukskunst. Basert på original Bjørn Wiinblad-design lanserer Bjørn Wiinblad Denmark denne julen en gulldekorert engleflokk som bærer lyset frem som stake i vinduskarmen og svever som pynt på juletre og grener. Engletemaet lever samtidig videre i et klassisk julespill med stearinlysfunksjon, som vakkert iscenesetter julens budskap med inspirasjon fra Wiinblads originale glassfigurer.

Årets englelysestake, erkeengelen Gabriel brer beskyttende vingene sine over Maria og Jesusbarnet samt de tre vise menn i en nytolkning av julespillet med et streif av luksusbohem.

Les mer om julestakene her

TIL TOPPEN

Ny

Jesus/Maria-lysestake

Gull, 12,1 cm
NOK 349,00
Ny

Gabriel-lysestake

Gull, 12,2 cm
NOK 249,00
Ny

Lucia-lysestake

Gull, 15,5 cm
NOK 399,00

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies