1. Forside
  2. Til media
  3. Pressemeddelelser

Grafisk gull frem fra glemselen

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er synonym med overdådigheten i dansk design. Han hadde en fantasi, en fargeglede og en produktivitet som var enorm, og siden Bjørn Wiinblad Denmark i 2014 begynte arbeidet med relanseringen av Wiinblads designskatt, har populariteten hans nådd nye høyder. I september ville Bjørn Wiinblad fylt 100 år. I den verdensberømte multikunstnerens ånd markeres fødselsdagen med lanseringen av "Quatre Coulours", en eksklusiv jubileumsvase i begrenset opplag på 500 eksemplarer, samt en relieffvase og kronelysestake i gyllen pomp og prakt med moderne, grafisk dekorasjon som illustrerer Wiinblads aktualitet da og nå.

»  Les hele pressemeldingen her

Ny kunst fra Bjørn Wiinblad

Skiller Illustration

Akkurat nå er det maksimalismen som preger designscenen, både hjemme og internasjonalt, og det skal være farger, mønstre og teksturer, nøyaktig slik Bjørn Wiinblad alltid har gjort det. Gjennom sitt lange kunstneriske virke gikk Wiinblad sine egne veier uten å følge tidens dominerende stilretninger. Derfor er det ikke overraskende at Bjørn Wiinblad Denmark nå prøver krefter med et nytt uttrykk som tar en avstikker fra nettopp maksimalismen. Høsten 2018 introduserer merket derfor en serie i umalt, hvitt porselen som gjentolker Wiinblads verdensberømte figuriner ”De Fire Årstider” og overlater fortellerkunsten til bivåneren og porselenets intense uttrykk.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblads julebord

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad var en ekte livsnyter. Han elsket levende lys, god mat, godt selskap og gleden ved å gi – alt det som spesielt julen handler om. Derfor inneholder Bjørn Wiinblad Denmarks sortiment naturligvis også et ekte juleservise, Guirlande, som med sin fusjon av kritthvitt porselen og røde draperinger stråler av moderne nordisk tradisjon. Serviset dekker opp til både lunsj, adventskos og julemiddag, og i anledning Wiinblads 100-års jubileum i år er det naturligvis en liten lekker nyhet i vente. Guirlande suppleres nemlig med et uunnværlig serveringsfat og stemningsfulle telysestaker samt en matchende porselensfugl som lander fint og finurlig som et dekorativt innslag overalt i juleboligen.

»  Les hele pressemeldingen her

Lys i løk-krukken

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad Denmarks lansering av det karismatiske «Blomsterhodet» i fjor var et skritt i en mer minimalistisk retning for Wiinblads kjente univers. Denne høsten tar merkevaren designeksperimentet et skritt videre med nytolkningen av en annen av hverdagens klassiske bruksgjenstander – lyslykten. Forminspirasjonen er hentet fra Wiinblads ikoniske løk-krukker kombinert med blomsterhodets dekorative hullmønster som lar lyset slippe igjennom og skaper stemningsfull lysfest, både ute og inne.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblad egg-stravagansa

Skiller Illustration

Multikunstneren Bjørn Wiinblad elsket å omgi seg med mennesker, og benyttet enhver anledning til å vise sitt vennskap. Det gjaldt ikke minst i påsken hvor han hvert år lagde en serie påskeegg som ble sirlig nummerert og forært til venner og nære bekjente. Påskeeggene ble aldri satt i produksjon, men nå gir Bjørn Wiinblad Denmark alle en sjanse til å komme tett på den vennekjære Wiinblad med nyhetene Bonbonniere og Påskeoppheng.

»  Les hele pressemeldingen her

Messingmagi

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad Denmark lanserte hurricanes i fjor, ble Wiinblad-fans introdusert for en helt ny side ved hans univers. De høye, slanke lysestakene ligger langt fra den butte, runde porselensdesignen han vanligvis er kjent for, men de organiske formene går igjen. Innredning med metaller er fortsatt en sterk interiørtrend, og derfor supplerer Bjørn Wiinblad Denmark nå Hurricane-kolleksjonen med messingmetallstaker i tre størrelser som kan tilpasses i høyden etter anledning.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblad med orientalske nyanser

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad Denmark i vår lanserte porselensserien Gobelin, introduserte varemerket samtidig en mer ukjent side av multikunstnerens talent: Gobelinene. Seriens motiv er hentet fra de overdådige, vevde teppene, og passer med sitt tekstilpreg, geometriske former og gulldetaljer perfekt inn i dagens interiørtrender. Denne høsten suppleres Gobelin-universet med to nye produkter, sylindervasen og kruset, som begge er kjenninger i Bjørns Wiinblads univers, og bidrar med funksjonell glamour til innredningen.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblad med kvitrende brukskunst til hjemmet

Skiller Illustration

For Bjørn Wiinblad var ikke noe objekt for lite til å vie kunstnerisk oppmerksomhet. Ved Wiinblads hånd ble de minste bruksgjenstander omdannet til brukskunst. Nå lanserer Bjørn Wiinblad Denmark to nyheter til spisebordet; Eggeglass utformet som småfugler og et salt- og peppersett med blomstermotiv. Wiinblads velkjente, blåhvite univers suppleres dessuten med en humørfylt potteskjuler med nebb og stjert, som vannes bakfra og bryter med konvensjonene, slik kunstneren selv gjorde.

»  Les hele pressemeldingen her

Jul på Bjørn Wiinblads vis

Skiller Illustration

Kvinneansiktet var gjennom hele hans liv, blant Bjørn Wiinblads favorittmotiv. Det gjaldt også til jul, når de karismatiske kvinnene tok engleform og ga dekorasjonene hans et snev av himmelsk, nordisk folklore. Samtidig var Wiinblad inspirert av Østens mystikk og gylne ornamentikk. Her finner vi inspirasjonen til årets julenyheter fra Bjørn Wiinblad Denmark: Lucia adventsstake med innebygd skål og telysengler med sølv- og gulldekorasjon tilsatt orientalskinspirerte glassornamenter.

»  Les hele pressemeldingen her

Tulip lysestager

Tusenkunstnerens tulipaner

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad var ikke bare en tusenkunstner. Han var også estetiker med en spesiell evne til å glede seg over det store i det små. For ham var det en fest når magnoliatreet i hagen foran kunstnerboligen ”Det Blå Hus” blomstret, og innendørs dyrket Wiinblad også det florale i stor stil. Denne våren lanserer Bjørn Wiinblad Denmark de karakteristiske tulipanlysestakene på nytt. De danner et blomsterhav av lys når de settes sammen i en liten gruppe, og i ulike høyder. De ekstravagante Tulip-lysestakene får selskap av Tulip-vasen, et helt nytt, munnblåst design som preges av Wiinblads tydelige fingeravtrykk, og som frir til vårens friske blomsterbuketter.

» Les hele pressemeldingen her

Tulip vase
Gobelin

Glamorøs gobelin

Skiller Illustration

Innredning med tepper og tekstiler er en av tidens største interiørtrender. Det har satt nytt fokus på en mindre kjent del av Bjørn Wiinblads kunstneriske virke – gobelinene. På høyden av karrieren sin utførte Wiinblad adskillige internasjonale bestillingsverk av bildetepper både til kunstsamlere og til teatre, hoteller og offentlige bygninger. Forstudiene til disse kan fremdeles besiktes i Wiinblads kunstnerhjem. Nå overfører Bjørn Wiinblad Denmark stoffligheten og sanseligheten fra det vevde universet til sin nye porselensserie, Gobelin. Serien henter inspirasjon fra Wiinblads originale gobelintegninger og tidens trendy rombemønster, og setter gyllen glamour på mugger, serveringsfat og skåler,

»  Les hele pressemeldingen her

Gobelin kande
Lyslygte

Fabelfugl til vårlys

Skiller Illustration

Akkurat nå får vi øynene opp for Bjørn Wiinblad på ny. I en verden full av minimalisme og enkelhet, fascinerer han både nye fans og gamle kjennere med sin dekorative og fantasifulle design. Denne våren venter gode nyheter enten man liker å gå all in eller foretrekker maksimalismen i små doser. Bjørn Wiinblad Denmark lanserer en lyslykt i farget glass med relieffmotiv som er inspirert av formen på Wiinblads berømte fugleurtepotter. Med sitt grå silkebånd kan lyslykten henge elegant fra grener eller et hjørne i vinduskarmen, og er en eventyrlig stemningsskaper både ute og inne.

»  Les hele pressemeldingen her

Lyslygte på hylde
Blomsterhoved orange

Blomsterkunstens nye ansiktt

Skiller Illustration

Kvinneansiktet med de mandelformede øynene og den trekantede nesen er Bjørn Wiinblads signatur. Som en ekte tusenkunstner brukte han motivet på mange måter. Mange husker spesielt de karismatiske urtepottene i keramikk hvor plantens blader dannet kvinneansiktets frisyre og ga det personlighet. Denne våren tolker Bjørn Wiinblad Denmark igjen det blomstrete kvinneansiktet med lanseringen av et nytt blomsterhode som henter inspirasjon i blomsterkunsten Ikebana, og blir en del av den nordisk-japanske designfusjonen som er blant de mest gjeldende trendene for tiden.

» Les hele pressemeldingen her

Blomsterhoved

Hurricanes til nye høyder

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad omtales ofte som "multikunstner", og betegnelsen treffer spikeren på hodet. Bjørn Wiinblad bevegde seg nemlig ikke bare innenfor forskjellige kunstneriske disipliner. Han jobbet også med alle typer materiale – tekstil, gobelin, fliser og keramikk – og skapte produkter som hittil kun har vært kjent av ihugene fans og feinschmeckere. Det gjelder ikke minst den majestetiske Hurricane-staken i glass og sølvmetall, som Bjørn Wiinblad Denmark nå gjenintroduserer på designscenen i tre forskjellige høyder.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblad glimrer igen

Skiller Illustration

I mer enn fem tiår har verden vært på fornavn med Bjørn Wiinblads design. Hans signatur – og hovedmotivet på det meste av kunsten hans – er de karismatiske kvinneansiktene som med intense øyne og blomstrende hårprakt drar betrakteren inn i Bjørn Wiinblads bohemske brukskunstunivers. Det gjelder også høstens vasenyhet, Felicia, som har navn etter et av multikunstnerens mest kjente kvinnemotiver – nå påført for hånd i gull som en fristelse til alle fans av dagens metalltrend, samt naturligvis til jul.

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblad ser rødt

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er for mange synonymt med fargen blå, men den karismatiske multikunstneren hadde et vell av nyanser på paletten gjennom hele sin produksjon og levetid. Denne sesongen starter Bjørn Wiinblad Denmark på et nytt kapittel i historien om den populære maksimalisten med introduksjonen av en serie julepynt og et juleservise – og julen, den er naturligvis også rød i Wiinblad-universet. Kuler, kremmerhus, hjerter og klokker på en bakgrunn av kritthvitt porselen, frister alle designelskere med hang til klassisk jul med en fabulerende vri, mens juleserviset dekker opp med fire deler som favner alle høytidens behov. 

»  Les hele pressemeldingen her

Wiinblads vinterlandskap

Skiller Illustration

Skandinavia er kjent for simple living og for sin minimalistiske tilnærming til design og innredning, men ved juletider bor det en maksimalist i de fleste. Her tas pynten frem – ny som gammel – og hyggen kommer i takt med at hjemmet kles til jul i farger, gull, sølv og silkebånd. Nå kommer det gode nyheter til alle fans av den moderne julestuen. Bjørn Winblad Denmark setter nemlig ny, karismatisk farge på en håndfull klassiske juleornamenter, telysestaker og en sylindervase, og gjør årets jul til en glamorøs, grønn affære. 

»  Les hele pressemeldingen her

Bjørn Wiinblad, vaser

Sylindrisk sjarm

Skiller Illustration

Sylindervasen og skålen er to av Bjørn Wiinblads signaturprodukter. Gjennom hele karrieren satte han forskjellige motiver og farger på nettopp disse designene som passer perfekt til Bjørn Wiinblads lekne mønstre som får massevis av plass å boltre seg på, i bunnen av skålen, og opp langs sidene på vasen. Nå skriver Bjørn Wiinblad Denmark videre på fortellingen om Danmarks store multikunstner og lanserer to nye skåler, to sylindervaser og en telysestake som alle har Bjørn Wiinblads klassiske design med en moderne tvist.

»  Les hele pressemeldingen her

Bjørn Wiinblad, fade
Bjørn Wiinblad, tekstil, farver

Borddekking for luksusbohemer

Skiller Illustration

 

Bjørn Wiinblads brukskunst har satt et tydelig preg på dansk design til bord og bolig. Hans fantasifulle design og kjærlighet for farger hadde stor appell på 60- og 70-tallet, og nå er retrostilen tilbake for fullt i mote- og designbildet. Denne våren er det derfor godt nytt for alle, ikke minst moderne hippier, når Bjørn Wiinblad Denmark presenterer to nye dukdesign med matchende stoffservietter til å dekke bordet enten anledningen er middagsselskap eller ekstravagant hverdag á la Wiinblad.

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Bjørn Wiinblad, dug, tekstil

Maksimalistiske metaller

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad-merket i fjor gjenoppsto i ny og tidsriktig utgave, betydde det samtidig en tilbakekomst for ”maksimalismen” i dansk design. Bjørn Wiinblads eventyrlige motiver hyller det overdådige og ekstravagante i hverdagens bruksgjenstander, og her er metallene ikke til å komme utenom akkurat nå. Derfor introduserer Bjørn Wiinblad Denmark denne høsten en hel kolleksjon av krukker med lokk, lysestaker og vaser med sølv- og gullmotiv som er dedikert til dagens store trend, men samtidig forblir tro mot designarven. 

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Moderne flowerpower fra Wiinblad

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad opplever for tiden en designmessig renessanse som vekker en rekke av kunstnerens mest populære produkter til live igjen. Det gjelder ikke minst urtepotten, som i Wiinblads storhetstid på 70-tallet spredte fargeglad flowerpower i tusenvis av vinduskarmer. Denne høsten er det godt nytt til alle med grønne fingre når Bjørn Wiinblad Denmark lanserer Juliane. En moderne fortolkning av Wiinblads urtepotte på fot i flere farger og størrelser, som bringer et streif av ”Wiinbladsk retro-nostalgi” inn i det skandinaviske hjem.

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Porselensplatten er på pletten igjen

Skiller Illustration

Porselensplattene med poetiske årstidsmotiver og den blå signaturfargen er viktige elementer i Bjørn Wiinblads kunstneriske DNA, og begge er mer aktuelle enn noensinne. Denne høsten gjør porselensplatten nemlig et sterkt comeback når Bjørn Wiinblad Denmark lanserer en serie fargerike ovale platter med forskjellige motiver til vegg og bord. De funksjonelle plattene suppleres av en trio nye krus og termokopper som føyer støvete og duse blåtoner til Wiinblads magisk-moderne univers.

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Tekstiler i takt med tiden

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er for tiden her, der og overalt. Gamle originaldeler blandes med moderne nylanseringer. En aktuell utstilling på Kunstmuseet Arken hyller akkurat nå den talentfulle multikunstnerens mange fasetter og kreative plattformer, inkludert scenografien som sto Wiinblads hjerte nær og forvandlet hans eventyrlige strek til overdådige kostymer. Denne høsten lar Bjørn Wiinblad Denmark teppet falle for et helt nytt tekstilunivers, med referanser til Wiinblads sceneglede og som gjør hverdagens mange myke bruksgjenstander, som kjøkkenhåndklær og voksduk, til humørgivende designinnslag.

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Jul på boks

Skiller Illustration

Det kan være vanskelig å holde fingrene unna kakeboksen. Spesielt i julen når det bugner av hjemmebakst og konfekt, og vi stadig fristes av søtsaker og hyggestunder. Nå blir det enda vanskeligere å motstå fristelsene når Bjørn Wiinblad Denmark lanserer julens ultimate kakeboks. Boksen, som finnes i tre størrelser med rødt motiv, er perfekt til oppbevaring av Wiinblads egne yndlingssmåkaker, peppernøtter og pepperkaker, til de klassiske sju slag, eller til familiens helt nye favorittkake.  

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Lag på lag
med fristelser

Skiller Illustration

Både som kunstner og privatperson hadde Bjørn Wiinblad en svakhet for det overdådige. Hans illustrasjoner er fulle av farger og eventyrlige former, og det samme gjelder det moderne formspråket som Bjørn Wiinblad Denmark introduserte tidligere i år. Maksimalismen hylles i hvert eneste produkt, og det nye etasjefatet er intet unntak. Fristelser i flere lag, som sjokolade, kaker og frisk frukt kommer til sin rett på det dekorative brett i fargestrålende finer.

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Keramiske
lyspunkter

Skiller Illustration

Lysestaken er et moderne bruksobjekt som de fleste av oss har mange av hjemme. Likevel finner vi alltid plass til én til, for det er ingenting som er så koselig som levende lys, både sommer og vinter. Denne sommeren tar Bjørn Wiinblad Denmark tak i den udødelige lysestaken og utvider keramikkuniverset med to nye design. Dekorasjonen er hentet fra Wiinblads originale motiv, mens formen er minimalistisk og moderne.  

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Med humøret på topp!

Skiller Illustration

Keramiker og multikunstner Bjørn Wiinblad var ikke typen til å legge lokk på verken personligheten eller kreativiteten sin. Han sprudlet av livs- og arbeidsglede og skapte med sine frodige kvinnefigurer et eventyrlig univers, som i dag er mer populært enn noensinne. Bjørn Wiinblad gjenoppstod som merke i 2014, da Rosendahl Design Group overførte Wiinblads originale strek til en serie moderne, funksjonelle produkter. Nå suppleres sortimentet med tre fargerike og anvendelige porselenskrukker som sender humøret til topps. 

»  Les hele pressemeldingen her

 

 

Bjørn wiinblad bakke med rosalinde kopper, krus i farver

Wiinblad vender tilbake

Skiller Illustration

Keramikeren Bjørn Wiinblad er kjent for sin fantasifulle strek og frodige kvinneskikkelser, og hans enorme produksjon er et av de mest fargerike kapitlene i dansk brukskunsthistorie. De siste tiårene har det vært litt stille rundt Wiinblad, men ikke nå lenger.

DDenne høsten gjenoppstår Wiinblad nemlig som varemerke, ved at Rosendahl Design Group skriver videre på fortellingen om den livsglade multikunstneren og lanserer Bjørn Wiinblad 2.0. Kolleksjonen hyller Wiinblads autentiske og eventyrlige univers, samtidig som den har et moderne, funksjonelt formspråk som frir til både nostalgiske samlere og nye generasjoner.

Etter mange år i skyggen er Wiinblads produkter i dag blitt trendy loppefunn og ettertraktede samlerobjekter, ja, rett og slett kule, og gjennom relanseringen og revitaliseringen av Bjørn Wiinblad anno 2014, tar nå Rosendahl Design Group grep om denne tendensen.

Resultatet er en kolleksjon bestående av 47 nye Wiinblad-deler med motiver som er gjenskapt etter Bjørn Wiinblads originale strek, men som er satt inn i et moderne farge- og produktunivers som rommer en autentisk, men samtidig oppdatert fortelling om Wiinblad.

Samarbeidet med Rosendahl Design Group støtter dessuten opp om fortellingen om Bjørn Wiinblad ved å bidra med økonomisk støtte slik at Det Blå Hus gjøres om til et arbeidende museum, nøyaktig etter Wiinblads eget ønske.

»  Les hele pressemeldingen her (word-dokument)

bjørn wiinblad urtepotteskjuler, skjulere, Bjørn Wiinblad Rosalinde Urtepotteskjuler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies