1. Forside
  2. Nyheter

Nyheter for høsten 2019

Slipp eventyret og gleden inn!

Slipp eventyret og gleden inn! Bjørn Wiinblads skaperglede var helt vill! I en tid da minimalismen var på sitt høyeste, malte han orientalske, overpyntede damer og finurlige fabeldyr – og spredte glede, eventyr og fantasi til folket. Wiinblads pensel strøk seg ut i alle kroker av kunsten, og trangen til å dekorere holdt ham til penselen hele livet – og våken døgnet rundt. Han instruerte de ansatte til å vekke ham hver gang de hadde nye keramikkhoder klar, slik at han øyeblikkelig selv kunne male sine karakteristiske, mandelformede øyne. Og den ustoppelige skapertrangen, den overdådige orientalske stilen og det grenseløse talentet gjorde ham til en verdenskunstner som Danmark aldri har sett maken til.

Bjørn wiinblad ornaments

AW19 Julestel Banner 996X450px

Tillegg til juleserviset

Romantisk jul med dekadente draperinger

Guirlande er Bjørn Wiinblads tolkning av det klassiske juleserviset. En ekte stemningsdesign som med flerfunksjonelle deler i myk, organisk porselensform serverer brunsj, lunsj, epleskiver og julemiddag i desember. Servisets dekorasjon av draperte, høyrøde girlandere med pynt av hjerter, romber og gullkuler er umiskjennelig Wiinbladsk og inspirert av multikunstnerens designarkiv, som er rikt på julereferanser. Faktisk var Bjørn Wiinblad selv en så stor fan av "hjertenes fest" at han feiret jul både sommer og vinter – og det overdådige og selskapelige DNA-et ligger dypt begravet i begge årets Guirlande-nyheter.

Guirlande-serviset er håndapplikert i rødt og har bladgull fra Wiinblads originale tegninger, der dekadente draperinger og julepynt til overflod omkranser tallerkener, skåler og krus. Pynt overdådig og romantisk opp til alle julens fester med det vakre serviset og Wiinblads juleoppheng med kjærlighetsscener som viser sesongens maleriske stemning.

Les mer om juleserviset her

TIL TOPPEN

Sausekanne

Rød, 50 cl
NOK 479,00

Salt- og peppersett

Rød, Ø 4.2 cm
NOK 199,00

Adventsstake

Rød, Ø 12.5 cm
NOK 199,00

Kalenderlys

Rød, Ø 5 cm
NOK 129,00

AW19 Juleophaeng Banner 996X450px

Julekranser og engleoppheng

Med forkjærlighet for glorien

Bjørn Wiinblads kunstner-DNA er uløselig knyttet til ornamenteringer og gull. Inspirasjonen til den sprudlende maksimalismen hentet han ofte i Orienten, der gylne kupler og eksotiske guder gjorde glorien til et tilbakevendende Wiinbladsk motiv – ikke minst til jul, der den lysende kransen også spiller en hovedrolle på flere av sesongens nyheter.

Kransen er en kjenning blant julepynten. Vanligvis består den klassiske kransen av gran eller halm, men nå kommer de snart i ny form og nytt materiale, når Bjørn Wiinblad Denmark lanserer en serie av stiliserte, forgylte kranser. Den grafiske designen er inspirert av megatrenden med metall og hyller samtidig Bjørn Wiinblads forkjærlighet for glorien som motiv, med kranser i tre størrelser til vinduet, døren eller veggen.

Julekransen er laget i fint utskåret metall med ornamentert bladmønster i inner- og ytterkransen – en kjent detalj fra Wiinblads designunivers som gjør kransene til små kunstverker og inspirerer til å henge dem sammen i forskjellige størrelser og fra forskjellige høyder som en moderne jule-uro. De stilrene kransene innbyr også til eklektisk styling i vinduer, på fløydører og fra en usynlig nål på veggen, der de danner kontrast mot fargede vegger og gjør julepynten ekstra personlig og enkel.

Les mer om juleopphengene her

TIL TOPPEN

Julekrans

Forgylt, Ø 7 cm
NOK 179,00

Julekrans

Forgylt, Ø 16 cm
NOK 249,00

Julekrans

Forgylt, Ø 25 cm
NOK 499,00

AW19 Julestager Banner 996X450px

Julespill og englestaker

Gulldekorert engleflokk

Selv om engelen er en universell figur, forbinder de fleste den med julen. Her gjør den overjordiske skjønnheten og auraen av godhet engelen til en ekte desemberdesign – ikke minst i Bjørn Wiinblads fantasifulle univers, der de bevingede vesenene befolker både illustrasjoner og brukskunst. Basert på original Bjørn Wiinblad-design lanserer Bjørn Wiinblad Denmark denne julen en gulldekorert engleflokk som bærer lyset frem som stake i vinduskarmen og svever som pynt på juletre og grener. Engletemaet lever samtidig videre i et klassisk julespill med stearinlysfunksjon, som vakkert iscenesetter julens budskap med inspirasjon fra Wiinblads originale glassfigurer.

Årets englelysestake, erkeengelen Gabriel brer beskyttende vingene sine over Maria og Jesusbarnet samt de tre vise menn i en nytolkning av julespillet med et streif av luksusbohem.

Les mer om julestakene her

TIL TOPPEN

Nyheter våren 2020

Slipp eventyret og gleden inn!

Slipp eventyret og gleden inn! Bjørn Wiinblad hadde en ustyrlig skaperglede. I en tid da minimalismen var på sitt høyeste, malte han orientalske, overpyntede damer og finurlige fabeldyr – og spredte glede, eventyr og fantasi til folket. Wiinblads pensel satte sitt preg på alle aspekter ved kunsten hans, og trangen til å dekorere holdt ham til penselen hele livet – og våken døgnet rundt. Han instruerte sine ansatte til å vekke ham hver gang de hadde nye keramikkhoder klare, slik at han omgående selv kunne male sine karakteristiske, mandelformede øyne. Hans ustoppelige skapertrang, overdådige orientalske stil og grenseløse talent gjorde 

Symphonie Banner 996X600px

Symphony

– eventyrlig keramikk/strong>

Opplev en kolleksjon med lysestaker, vaser og dekorative krukker som inviterer deg inn i operaens dramatiske univers gjennom relieffmønstre utformet spesielt for hvert enkelt produkt. Det keramiske materialet forteller historien, og den karakteristiske glasuren fremhever det spesielle taktile uttrykket i relieffets motiver av roser og ansikter. Verkene, som på avstand fremstår som moderne, monokrome former, forvandler seg på nærmere hold til en forlokkende eventyrverden full av fantastiske fortellinger. Symphonie er en hyllest til Bjørn Wiinblads kunstneriske mangfold som ønsker både nye nysgjerrige og gamle beundrere velkommen i hans magiske og musikalske univers.

Symphonie Billede 4 500X600px

Symphonie Billede 2 500X600px

Symphonie Billede 3 500X600px

Symphonie Billede 1 500X600px

 

Eva urtepotteskjuler på fot

– en hyllest til Wiinblads livsglade strek

Bjørn Wiinblads kunstneriske storhetstid er uløselig knyttet til 60- og 70-tallet. Her fant optimismen, livsgleden og fargegleden sitt ultimate uttrykk som lot skjønnheten og uskylden blomstre overalt. Periodens estetikk er på mange plan nært beslektet med Wiinblads verdensbilde. For å kunne opprettholde sitt blide, romantiske kunstnerunivers arbeidet Wiinblad med arketypiske figurer, som ved et enkelt øyekast sprer stemning og god karma. Her hører kvinneansiktene med de mandelformede øynene og trekantede nesene til blant de mest kjente, som han vendte tilbake til i utallige former og fasonger.

Bjørn Wiinblads kjente urtepotteskjuler er her tolket som Eva på fot og med en vakker dekorasjon. Den gir hjemmet ditt et snev av retro-kulhet med den fine halsen og det flotte motivet av et kvinneansikt. Du kan bruke urtepotteskjuleren på fot til alt fra krydderurter til lyng, hvite juleroser og trendy kaktuser for å understreke 70-tallets nostalgi, som igjen ikke er til å komme utenom i dagens innredningstrender. 

Eva Billede 2 500X600px

Eva Billede 1 500X600px

Symphony Carmen Vase

Mørk grønn, 23 cm
NOK 1 049,00

Symphony Magic Bonbonniere

Mørk grønn, Ø 15.5 cm
NOK 1 099,00

Symphony Magic Bonbonniere

Mørk grønn, Ø 21.5 cm
NOK 1 599,00

Symphony Ophelia Lysestake

Mørk grønn, 14.5 cm
NOK 549,00

Symphony Magic Bonbonniere

Soft Pink, Ø 15.5 cm
NOK 1 049,00

Symphony Magic Bonbonniere

Soft Pink, Ø 21.5 cm
NOK 1 499,00

Eva Potteskjuler

Hvit med dekorasjon , Ø 15.5 cm
NOK 599,00

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

Wiinblad er tilbage

Wiinblad er genopstået som brand i en nyfortolkning, som hylder Wiinblad's autentiske univers. Se hele den nye kollektion - som bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Vi bruger cookies